9 Nisan 2017 Pazar

J.MALSIN: SURİYE’DEKİ ABD BİRLİKLERİ EN YÜKSEK SAYIYA ULAŞTI



SURİYE’DEKİ AMERİKAN BİRLİKLERİ EN YÜKSEK SAYIYA ULAŞTI; NE ZAMANA KADAR VE NİÇİN?

Jared Malsin (Time dergisi Ortadoğu büro şefi)
Time, 13.3.2017

Tercüme: Zahide Tuba Kor

(…)
Amerikalı senatör John McCain, Amerikan Merkezi Komutanlığı CENTCOM’un başındaki General Joseph Votel’in 9 Mart’ta Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi’ndeki ifadesi sırasında, Amerikalı yetkililerin IŞİD karşıtı harekâtta YPG’nin rolüne yönelik Türkiye’nin itirazlarının derinliğini hala daha algılayamadığı uyarısında bulundu ve ekledi: “Bence Türkiye ile Kürtler arasında yakında bir çatışmanın patlak verme ihtimali var.”
(…) Washington’a göre bütün bu seçeneklerin hiçbirisi makul değil; Rakka’yı geri almak için SDG’nin Amerikan destekli harekâtı ehven-i şer senaryo gibi görünüyor.
Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi uzmanlarında Nicholas Heras’a göre, “Gerçekten de IŞİD’in bu bölgeyi yönetmesine izin vermekten başka bir seçenek yok. Temel açmaz işte bu. Eğer ki IŞİD’in küçülen sözde hilafetini yönetmesine izin vermek istemiyorsanız, ya Esed’in ve İran Devrim Muhafızları’na bağlı milislerin bölgeyi kontrolü altına almasına izin vereceksiniz ya da ABD ve/ya müttefiklerinin yer aldığı Amerikan destekli birlikleri devreye sokacaksınız.”
Ancak Suriye’de Amerikan askeri birliklerindeki artış, Trump yönetiminin yeni saldırganca yaklaşımının bir kördüğüme dönüşeceği endişelerini artırıyor.

(…)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder